Liga 1 ponturi

Liga 1 ponturi

Incepand cu acest nou sezon, 2017-2018, vom avea o pagina dedicata special competitiei interne in care veti gasi atat informatii despre ce se intampla in Liga 1, cat si analize si propuneri de pronosticuri pentru meciurile fiecarei etape.

Va fi un sezon lung, cu meciuri aproape in fiecare zi. Speram sa putem acoperi cat mai multe jocuri din fotbalul din Romania, sportul ce atrage, oarecum inexplicabil, ca un magnet microbistii si, de ce nu, pariorii din intreaga lume. ­čÖé

Vom avea aici programul complet al competitiei interne, transferurile efectuate de echipele din liga intai si clasamentul prezentat in timp real, chiar live, in limita posibilitatilor. Fotbalul ramane sportul cel mai urmarit si incercam sa raspundem cu cat mai multe jocuri analizate dorintei de a fi mereu in atentia voastra.

Vom avea asadar, pe langa Biletul zilei din fotbal si tenis, si ponturi din Liga 1.

Fotbal Liga 1

Competita interna incepe pe 14 iulie 2017 si se va incheia, conform programului anuntat de LPF, pe 4 iunie 2018. Asa cum ne-am obisnuit inca din editia trecuta, fotbalul din liga 1 este structurat pe doua componente diferite.

In perioada 14 iulie 2017 – 4 martie 2018 se va disputa sezonul regulat, perioada in care fiecare din cele 14 echipe ce compun Liga 1, vor juca de doua ori, acasa si in deplasare, cu celelalte 13. Dupa disputarea a 26 de etape, conform clasamentului final, echipele vor fi impartite in doua grupe: primele 6 vor forma grupa 1-6 (play-off) ce va juca pentru titlul de campioana si locurile europene, iar urmatoarele 8 vor juca in grupa 7-14 (play out) pentru evitarea retrogradarii.

Punctele obtinute dupa sezonul regulat vor fi înjumatatite si rotunjite in plus (exemplu: daca o echipa termina sezonul regulat cu 48p, in playoff va incepe cu 24p; daca alta echipa termina sezonul regulat cu 53p, in playoff va incepe cu 27p). Golurile marcate sau primite in prima faza vor fi sterse si fiecare echipa va pleca de la un golaveraj 0-0.

In play-off se va juca in perioada 11 martie – 13 mai 2018, timp in care se vor disputa 10 etape, fiecare echipa urmand sa joace cu celelalte 5 de cate doua ori, acasa si in deplasare.

Echipele din play-out vor disputa 14 etape, fiecare echipa va juca impotriva celorlalte de doua ori (acasa si deplasare), in perioada 11 martie – 4 iunie 2018. Ultimele doua clasate din play-out (locurile 13 si 14) vor retrograda direct in Liga a 2-a.

Echipa de pe locul 12 va disputa un baraj (tur-retur) cu o echipa din Liga a 2-a (echipele de pe locul 2 din fiecare serie vor disputa un meci de baraj). Formatiile din play-out de pe locurile 12, 13 si 14 sunt obligate sa acumuleze cel putin 15 puncte, altfel vor suferi depunctari in sezonul urmator.

Marea noutate a sezonului este obligativitatea fiecarei echipe din Liga 1 de a avea in teren, pe toata durata jocului, un jucator sub 21 de ani din Romania. Este o masura luata pentru a incerca revigorarea promovarii talentelor autohtone, o incercare timida de a aduce jucatorii tineri in prim plan.

Sincer, din punctul meu de vedere, fotbalul romanesc este in colaps.
Uitati-va la transferurile efectuate de echipele din Liga 1 si veti observa ca foarte rar vedeti jucatori cumparati, achizitionati pe bani, adica cei care au valoare. La noi majoritatea sunt free, liberi de contract, inclusiv la echipele cu pretentii.

Cum sa faci performanta in aceste conditii ? Cum sa urci in fazele superioare ale Champions League, acolo unde se vede adevarata valoare a echipelor ? Ca de obicei ne multumim cu putin, cu foarte putin, si ne bucuram ca intram in grupele Europa League, competitie unde majoritatea echipelor mari ce ajung aici isi folosesc jucatorii tineri si rezervele.

Fotbalul din Romania este destul de jos – calificarea la Campionatul Mondial s-a pierdut deja – si daca nu se vor gasi solutii urgent vom fi, cat de curand (daca nu suntem deja), sub Albania, Kazakhstan, Armenia, Azerbaidjan.

Criterii de departajare in Liga 1

├Än situa╚Ťia ├«n care la finalul play-off-ului sau play-out-ului dou─â sau mai multe echipe se afl─â la egalitate de puncte, departajarea se face ├«n primul r├ónd ╚Ťin├óndu-se cont dac─â a fost sau nu aplicat─â rotunjirea cu 0,5. ├Än caz de egalitate dup─â aplicarea acestui criteriu, departajarea se va face astfel:

a) numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
b) golaverajul mai bun în jocurile directe;
c) numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
d) numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;
e) golaverajul general mai bun (diferen┼úa ├«ntre golurile marcate ┼či primite ├«n toate jocurile din campionat);
f) numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat;

sursa: FRF ÔÇô Regulamentul de organizare a activit─â┼úii fotbalistice (ROAF)

Pornim la drum cu ponturile din Liga 1 – 2017-2018.
Va multumim ca ne sustineti si va rugam sa apreciati si sa distribuiti aceasta pagina.