România, la mulți ani, România!

România, la mulți ani, România!

Astăzi, Ronania si românii sărbătoresc 97 de ani de la Unirea istorică a Transilvaniei cu România, de la 1 Decembrie 1918.

Nu vreau sa fiu patetic de Ziua Naționala, dar trebuie să ne amintim măcar în aceasta zi de jertfele eroilor care au făcut posibila existența României ca țară independenta, de sine stătătoare, dupa ce a fost pavăză, sute de ani, pentru cei din țările din vestul Europei.

Sigur, în primul rând strămoșii noștri au apărat aceste pământuri, țara lor, țara noastră, au luptat pentru libertatea lor , pentru independența lor, pentru viața lor, pentru perenitatea lor, pentru ca noi să ne putem numi astazi români.

Este o lecție de patriotism multiplicată de mii, de sute de mii, de milioane de ori, o lecție pe care trebuie s-o cunoaștem si s-o dăm mai departe, e un simbol al dăinuirii noastre pe aceste meleaguri.

Mihai Eminescu

Astăzi, 1 Decembrie 2015, vă aduc în memorie un fragment din poezia marelui poet si patriot Mihai Eminescu, un om care a iubit cu toata ființa sa aceasta țară…

Mihai Eminescu este marele român care visa cu febrilitate la reîntregirea Daciei Mari, vis pe care l-a susținut din toate puterile întreaga sa viață.

Lăsați-vă purtați pentru câteva clipe de tumultul vorbelor lui Eminescu și veți simți dragostea sa nețărmurita pentru România, pentru țara lui, pentru țara noastra…

Va rog să citiți cu atenție, să nu fiți indiferenți, să încercați să fiți cuprinși de fiorul trăirilor adânci, pline de sens, de miez, de emoții, ale poeziei lui Mihai Eminescu:

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

…………………………….

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Tânără mireasă, mamă cu amor!
Fiii tăi trăiască numai în frăţie
Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
Viaţa în vecie, glorii, bucurie,
Arme cu tărie, suflet românesc,
Vis de vitejie, fală şi mândrie,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc!

Sunt necesare, măcar o dată în an, de Ziua Nationala, aceste exercitii de iubire pentru patrie, pentru aceste minunate meleaguri in care ne-am nascut, pentru semenii noștri români de oriunde s-ar afla.

Romania

În fiecare an îmi doresc, de Ziua Naționala, ca România, țărișoara asta frumoasa si mult încercată să fie populata de români mai buni, mai harnici, mai generoși, mai cu bun simț, mai educați , mai iubitori.
Voi spera in continuare.

Romania, la multi ani, România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Limita de timp a expirat. Reincărcaţi CAPTCHA pentru a continua.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.