Campionatul European de Fotbal 2016

Campionatul European de Fotbal 2016

Campionatul European de Fotbal 2016, cunoscut și ca EURO 2016, va fi cea de-a 15 ediție a Campionatului European de fotbal masculin organizată de UEFA.
Este programat să se joace în Franța, între 10 iunie și 10 iulie 2016.

Pentru prima oară, Campionatul European se va juca între 24 de echipe, deoarece până acum s-a folosit formatul cu 16 echipe, format care a început în 1996. Sub acest nou format, echipele vor fi împărțite în șase grupe a câte patru echipe, după care vor urma fazele eliminatorii.
Fiind gazdă, Franța s-a calificat automat la turneul final, în timp ce cele 53 de echipe rămase vor trebui să treacă de preliminarii, care vor avea loc între septembrie 2014 și noiembrie 2015, pentru a ocupa cele 23 de locuri rămase. Printre acestea se află campiona en-titre Spania, și debutanta Gibraltar.

Câștigătorii vor avea dreptul să participe la Cupa Confederațiilor FIFA 2017, găzduită de Rusia. Dacă Germania sau Rusia va câștiga, finalista se va califica și ea, deoarece Germania a câștigat Campionatul Mondial de Fotbal 2014, iar Rusia este calificată ca gazdă.

Preliminariile Campionatul European

Tragerea la sorți a avut loc la Palais des Congres Acropolis din Nisa, pe 23 februarie 2014. Preliminariile au început în septembrie 2014. Odată cu expansiunea la 24 de echipe, echipele mai slabe au o șansă mai mare de a se califica la turneul final.

Un total de 53 de echipe vor concura pentru 23 de locuri la turneul final, alâturându-se Franței. Urnele au fost realizate cu ajutorul coeficienților UEFA, cu câștigătoarea EURO 2012 (Spania) și gazda (Franța) fiind automat în prima urnă.
Cele 53 de echipe au fost împărțite în opt grupe de câte șase echipe și 1 grupă de 5 echipe. Locul 1, 2, și cel mai bun loc 3 (rezultatele contra echipei de pe locul șase fiind anulate) se califică direct la turneul final. Cele opt rămase vor merge la baraj, acolo unde vor juca două manșe, pentru a se determina și ultimele patru echipe calificate.

Campionatul European de Fotbal 2016

Stadioanele Campionatului European

Inițial au fost prezentate doisprezece stadioane pentru candidatura Franței aleasă pe 28 mai 2010. Dintre acestea trebuiau să mai rămână nouă până la sfârșitul lunii mai 2011, dar s-a sugerat în iunie 2011 să rămână unsprezece. Federația Franceză de Fotbal a trebuit să aleagă nouă stadioane care să fie folosite. Alegerea primelor șapte s-a desfășurat fără dispute – stadionul național al Franței, Stade de France, patru stadioane nou construite în Lille, Lyon, Nisa și Bordeaux și stadioanele celor mai mari orașe, Paris și Marseille. Utimele două locuri, după ce Strasbourg a fost retras din motive financiare, au fost alese să fie Lens și Nancy în prima rundă de votare, în loc de Saint-Étienne și Toulouse, alese ca stadioane de rezervă.

Campionatul European de Fotbal 2016

Stade de France este cel mai mare stadion din Franța, cu 80.000 de locuri pentru spectatori și facilități deosebite[judecată de valoare] pentru transmiterea televizată a evenimentelor organizate aici. Este situat în lunca Senei, în cartierul Saint-Denis (Seine-Saint-Denis), în nordul Parisului. A fost construit pentru a găzdui finala Campionatului Mondial de Fotbal din 1998, fiind inaugurat pe 28 ianuarie 1998, când s-a jucat partida de fotbal Franța-Spania[1], amical de antrenament pentru același campionat.

Formatul turneului

Pentru a se acomoda cu expansiunea formatului de la 16 la 24 de echipe, se vor adăuga încă două grupe în faza grupelor și încă o rundă în fazele eliminatorii. Cele șase grupe (A–F) vor conține în continuare câte patru echipe, dar nu se vor califica doar primele două locuri, ci și patru cele mai bune locuri 3, ceea ce înseamnă că în fazele eliminatorii vor concura 16 echipe.

Acest format însumează 51 de meciuri, față de cele 31 ale campionatelor anterioare. Perioada turneului este de 31 de zile. Secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, a declarat anterior că acest format nu este „ideal” din cauză că echipele de pe locul 3 vor ști în avans ce rezultat trebuie să obțină, deci fanii nu vor mai avea ce să vadă, iar echipele nu vor mai juca la intensitate maximă.

Campionatul European de Fotbal 2016

Departajari

Dacă două sau mai multe echipe au același punctaj după ce toate meciurile din grupă s-au jucat, se vor aplica următoarele departajări:

1. Numărul mai mare de puncte obținute dintre echipele aflate la departajare;
2. Golaverajul superior dintre echipele aflate la departajare;
3. Numărul mai mare de goluri înscrise dintre echipele aflate la departajare;
4. Dacă după primele trei criterii echipele sunt tot la egalitate, diferența se va face cu ajutorul meciurilor directe între echipele aflate la departajare. Dacă și după acest criteriu echipele sunt tot la egalitate, se vor aplica criteriile 5–9;
5. Golaverajul superior din toate meciurile grupei;
6. Numărul mai mare de goluri din toate meciurile grupei;
7. Dacă doar două echipe se află la departajare și sunt la egalitate după primele 6 criterii, dar și după ce s-au întâlnit în ultima etapă a grupei, se vor organiza lovituri de departajare (acest criteriu nu se aplică dacă mai mult de două echipe sunt la departajare)
8. Metoda fair play-ului (1 punct pentru un singur cartonaș galben, 3 puncte pentru un cartonaș roșu, ca consecință a primirii a două cartonașe galbene, 3 puncte pentru un cartonaș roșu direct, 4 puncte pentru un cartonaș roșu direct, după ce jucătorul mai avea un cartonaș galben);
9. Poziția în clasamentul UEFA;

Asa cum a fost la fiecare turneu de la EURO 1984 încoace, nu există finală mică (meciul pentru locul 3).

Aici veti gasi in continuare toate stirile referitoare la Campionatul European 2016.

Dar si pariul zilei si biletul zilei, in fiecare zi!!!

Numai bine! 🙂

De ce sa pariezi la BETFAIR
  • Una dintre cele mai mari agentii de pariuri online la nivel mondial, daca nu chiar cea mai mare.
  • Profesionalism 100%.
  • Plati rapide si la timp.
  • Singura platforma de Betting Exchange din Romania.
  • Pe platforma de Exchange sunt cele mai mari cote, neexistand marja retinuta de agentie (convinge-te singur aici).
  • Bonus si promotii atractive, atat pentru jucatorii noi, cat si pentru jucatorii vechi.
  • Bonus 450 RON la prima depunere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Limita de timp a expirat. Reincărcaţi CAPTCHA pentru a continua.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.