Wimbledon 2014 – nobleţe în iarbă

Printre meciurile de la World Cup 2014, ce se desfăşoară pe bandă rulantă, nu trebuie să uităm ca în curând va începe al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon. ( 23.06 – 06.07.2014).
Turneul de tenis de la Wimbledon este cel mai vechi și mai prestigios dintre cele 4 turnee de Mare Șlem , fiind singurul dintre cele patru care se desfășoară pe aceeași suprafață ca la început, iarba.
Este găzduit de All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra, Marea Britanie. Prima ediție a turneului a avut loc în 1877.
Tranziţia de la zgură la iarbă e foarte scurtă, la Wimbledon suprafaţa e rapidă şi aici vor avea succes jucători ce servesc puternic şi care joacă serviciu-vole.
Surprizele se vor ţine lanţ, nimeni nu are timp să se acomodeze într-adevăr cu noua suprafaţă.
Favoritul specialiştilor e Nole Djokovic anul acesta, fiindcă Rafa pare obosit după Roland Garros, Federer a câştigat la Halle, dar nu pare a avea putere să-l doboare pe sârb, iar Andy Murray, campionul en-titre, e abia la începutul colaborării cu fosta campioană Amelie Mauresmo.
Anul trecut, la feminin a castigat, oarecum surprinzător, Marion Bartoli.
Din punctul de vedere al românilor, speranţele se îndreaptă din nou spre Simona Halep, deşi rezultatele ei pe iarbă nu sunt extraordinare.
0,,12781~12829594,00
Meciurile din calificări au început deja pe iarba de la Wimbledon.
Vom avea parte din nou de tradiţie, căpşuni cu frişcă, mult, mult alb, nobleţe şi tenis de mare spectacol la Wimbledon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Limita de timp a expirat. Reincărcaţi CAPTCHA pentru a continua.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.