Iun 9, 4 ani in urma 23.012 Vizualizari
, , , , , ,

Rafa Nadal sub sărutul dulce al victoriei

Rafa Nadal sub sărutul dulce al victoriei

Rafa Nadal sub sărutul dulce al victoriei

Rafa Nadal a cucerit al 9-lea său trofeu pe zgura de la Roland Garros , performanţă ce va fi greu de egalat vreodată în tenis de-acum înainte.
Rafa Nadal rămâne regele incontestabil al zgurii, iar Nole Djokovic va rămâne să alerge în continuare după mirajul cuceririi unui trofeu la Roland Garros!

Djokovic- Nadal

Lumea spunea ca e momentul lui Nole, ca a venit timpul de a castiga la Roland Garros, singurul titlu de Grand Slam ce-i lipseste din palmares.
Ambitiosul sarb nu si-a ascuns acest deziderat, de a accede astfel intr-un grup foarte select al celor ce au cucerit toate cele patru turnee de Mare Slem: Roger Federer, Rafa Nadal, Andre Agassi, Rod Laver, Don Budge, Fred Perry, Roy Emerson.

Sigur ca Rafa Nadal nu a fost de acord cu asta, el a venit cu atuul unui tezaur de opt titluri la Roland Garros si cu o singura infrangere aici in intreaga sa cariera.

Meciul a fost epic, tensionat, inclestat, Djokovic a incercat permanent sa ia initiativa in puncte, sa fie ofensiv, agresiv, nu impulsiv.

Rafa Nadal s-a antrenat parca pe parcursul intregului turneu pentru aceasta finala: a incercat sa faca pasi in fata, nu s-a mai cantonat exclusiv la cinci metri in spatele liniei de fund, a venit chiar la vole, la fileu, dupa lovituri adanci in terenul adversarului, a servit mai taios, mai puternic.

Asta pentru a contracara jocul foarte ofensiv, cu retururi agresive, foarte lungi, cu care l-a macinat Djoko in ultimele patru meciuri, pe care sarbul le castigase.

Nadal a facut ceea ce stie mai bine, s-a aparat cu darzenie si fiecare minge mai scurta a sarbului a fost pedepsita cu forehand-uri castigatoare.

A fost un duel tactic extrem de interesant de urmarit.
A fost un nou meci intre cei mai buni jucatori ai lumii.
Ce pledoarie mai buna pentru tenis ne-am fi putut dori?

Multumim pentru tenis, Nole Djokovic!
Multumim pentru tenis, Rafa Nadal!

Oameni buni, bucurati-va de tenis, nu se stie cand vom mai vedea la lucru tenismeni atat de valorosi ca cei din galeria Federer, Nadal, Djokovic, Murray!
Numai bine va doresc! 🙂

         DATI SHARE ACESTUI ARTICOL

FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Împărtășește articolul "Rafa Nadal sub sărutul dulce al victoriei" prin

Nu sunt comentarii.

Adauga un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mai multe in Articole
26 Apr, 10 ore in urma

Ponturile zilei din snooker de la Marius 26.04.2018

Ponturile zilei din snooker de la Marius 26.04.2018 Prietenul nostru Marius ne ofera din nou ponturi din snooker, si avem toate motivele sa le asteptam cu nerabdare. Propunerile sale au fost excelente…

25 Apr, 24 de ore in urma

Biletul zilei fotbal Marseille vs Salzburg pentru 26.04.2018

Biletul zilei fotbal Marseille vs Salzburg pentru 26.04.2018 Dubla Marseille vs Salzburg se joaca pentru a doua oara in aceasta editie a Europa League. Cele doua echipe au facut parte din Grupa I si a…

25 Apr, 24 de ore in urma

Ponturi fotbal Arsenal vs Atletico Madrid 26.04.2018

Ponturi fotbal Arsenal vs Atletico Madrid 26.04.2018 Stadionul Emirates din Londra va gazdui super- duelul dintre Arsenal si Atletico Madrid. Meciul va incepe de la ora 22:05 si va fi arbitrat de brig…