Welcome, Guest. Please login or register.
19 January 2020 - 14:32:15

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
115336 Posts in 3938 Topics by 671 Members
Latest Member: asmonacofan
* Home site Help thanks livescore Login Register

BILETUL ZILEI DIN FOTBAL SI TENIS

+  Forum pariuri sportive
|-+  No bets
| |-+  Sportul in general
| | |-+  Acuze fără precedent: "80% dintre fotbalişti pariază!"
« previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Acuze fără precedent: "80% dintre fotbalişti pariază!"  (Read 937 times)
iro
Gold member
*****

Thanks! +32/-3
Offline Offline

Posts: 4532


« on: 09 February 2011 - 04:08:50 »

Acuze fără precedent: "80% dintre fotbalişti pariază!"Rene Schnitzler, fost jucător la St. Pauli şi Mönchengladbach, a eşuat în liga a cincea germană, la doar 25 de ani. Acum vrea să tulbure serios apele în Bundesliga. "80 la sută dintre fotbaliştii germani pariază", e declaraţia şocantă pe care el a făcut-o în faţa procurorilor din Bochum, care anchetează cel mai mare scandal de meciuri trucate din fotbalul european.
În 2005 s-a văzut pentru prima dată vârful icebergului. Un arbitru german, Robert Hoyzer, a scandalizat fotbalul german după ce s-a dovedit că a fost implicat în manipularea rezultatelor unor meciuri de fotbal. Asta în schimbul unor sume importante primite de la o reţea mafiotă croată condusă de fraţii Sapina, care câştigau la rândul lor din pariurile făcute. Hoyzer şi fraţii Sapina au ajuns la închisoare, apoi, de la sfârşitul lui 2009, au început să se înmulţească dezvăluirile şi procesele legate de mafia pariurilor ilegale. Reţeaua creată de fraţii Sapina în Europa se bazează însă pe nişte pioni importanţi: fotbaliştii care pariază!

Blat pentru 100.000 de euro

Fost internaţional german U20, trecut şi pe la St. Pauli, actualul atacant al lui Wegbeg-Beeck (liga a cincea) şi-a dezvăluit păcatele în presa germană. În 2008, pe când evolua în liga a doua germană, a primit 100.000 de euro de la o persoană denumită "Paul" pentru a manipula rezultatele a cinci meciuri! "De la vârsta de 18 ani, nu a trecut o zi în care să nu fi jucat", a povestit Schnitzler. Iar în faţa procurorilor de la Bochum a mers mai departe: "80 la sută dintre fotbaliştii germani pariază". Iar Der Spiegel a scris că cinci jucători ai echipei St. Pauli au primit bani pentru a nu-şi apăra corect şansele în trei meciuri disputate, în perioada mai-noiembrie 2008! Trei dintre ei au fost chemaţi ieri la audieri.

Şi România este monitorizată

Dezvăluirile din cazul Sapina au determinat UEFA să-şi creeze, în decembrie 2009, un organism intitulat Betting Fraud Detection System, care monitorizează meciurile din Europa, din primele divizii şi din cupele naţionale. Iar printre ţările vizate se află şi România. În plus, oricine din România are suspiciuni în legătură cu un meci şi anumite evenimente dubioase apărute în cadrul său, poate semnala acest lucru la numărul de telefon 0800.895.238.
În decembrie, Mircea Sandu a dezvăluit într-o emisiune televizată că sistemul de avertizare al UEFA i-a semnalizat un meci suspect din liga a doua din România! "Nu pot să spun despre ce meci e vorba, e o anchetă în derulare". Una dintre partidele vizate se pare că e FC Botoşani - FC Snagov 5-0 (1-0), disputată în etapa întâi din acest sezon.

Mutu, "dublă" într-un meci suspect din liga campionilor

Procesul deschis de procuratura din Bochum împotriva mafiei ilegale a pariurilor a produs şi alte dezvăluiri şocante. Capul răutăţilor, Ante Sapina, a declarat că i-ar fi oferit 100.000 de euro portarului muntenegrean al echipei Debrecen, Vukasin Poleksic, pentru ca acesta să încaseze cât mai multe goluri în partida cu Fiorentina, scor 3-4, în grupele Ligii Campionilor, ediţia 2009-2010. Un meci în care Mutu (foto, în dreapta) a reuşit o "dublă"!

Sursa: ProSport.ro
http://www.prosport.ro/fotbal-extern/campionate-externe/acuze-fara-precedent-80-dintre-fotbalisti-pariaza-7965443
Logged

Sports skills are life skills
R.I.P. - Ibrahim Dossey - http://www.youtube.com/watch?v=VAuhUn8v7y0
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!