Welcome, Guest. Please login or register.
23 September 2019 - 22:53:56

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
115336 Posts in 3938 Topics by 671 Members
Latest Member: asmonacofan
* Home site Help thanks livescore Login Register

BILETUL ZILEI DIN FOTBAL SI TENIS

+  Forum pariuri sportive
|-+  No bets
| |-+  Sportul in general
| | |-+  Baseball-ul si softball-ul in Romania
« previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Baseball-ul si softball-ul in Romania  (Read 749 times)
Stop joc!
Platinum member
*******

Thanks! +34/-4
Offline Offline

Posts: 5689


♕♕♕ The Champ ♕♕♕


« on: 30 June 2009 - 20:28:59 »

Sport Total FM a inaugurat prima emisiune de baseball si softball din Romania, dupa 19 ani de istorie a acestor sporturi in tara noastra. "Play Ball" se aude pe 105,8 Mhz in fiecare marti, intre orele 19:00 si 20:00 si este prezentata de Cristian Manea.

Sport Total FM Live


Cristian Costescu: "Vrem sa apropiem cat mai mult baseball-ul de scoli si licee"

Vicepresedintelele Federatiei de Baseball si Softball, Cristian Costescu a vorbit in exclusivitate pentru Sport Total FM si pentru iubitorii celor doua sporturi, in emisiunea Playball, despre istoria baseball-ului si a softball-ului, realizarile de pana acum si planurile de viitor ale federatiei din care face parte.

"Cu multa greutate si mult ardoare am incercat sa implementam Romaniei acest sport dupa revolutie. In tinerete pe cand faceam scrima am vazut o demonstratie de baseball in strainatate si asa m-am atasat de acest sport. Pe cand am fost presedintele federatieie de oina, inainte de revolutie, am incercat sa aduc baseball-ul in Romania si sa-l legiferez, insa nu s-a putut face nimic din acest punct de vedere. Mi s-a spus ca nu avem de ce facem reclama unui sport capitalist."

"O realitate care nu ne multumeste este faptul ca basebalul nu este cunoscut de foarta multa lume din Romania. Nu a avut parte de prea multa publicitate. Pentru televiziune este dificil sa ia cu o singura camera imagini de la un meci de baseball. Cred ca este putin cam mult sa spunem ca nu suntem bine vazuti in acest sport. Aceste sporturi sunt sporturi olimpice si se joaca in mai toate tarile, mai exact 39 de tari sunt afiliate pana in prezent. Cele doua sporturi se practica cu foarte multa nadejde si multa pasiune. Una din caile prin care vom incerca sa mediatizam aceste sporturi este sa le apropiem cat mai mult de scoali si licee, acestea fiind, in alte tari, apanajul invatamantului. La noi inca nu s-a reusit asta, insa vom lua legatura cu Ministerul Tineretului si Sportului  pentru a reusi si acest lucru. Vom incerca sa facem si cateva competitii interscolare."

"Trecera de la oina la baseball s-a facut in felul urmator: Dupa revolutie am considerat ca trebuie sa-mi pun in miscare gandurile de atunci si am reusit sa obtin actele necesare pentru a putea da drumul acestui sport si la noi in tara. Din momentul declansarii luptei pentru infiintarea federatiei de basball, o serie de profesori s-au interesat si au venit alaturi de noi, interesandu-se pentru a creea echipe de baseball. Am reusit sa ajutam aceste echipe nou infiintate pentru a le asigura un minim de echipament specific. Cei care au fost alaturi de mine au fost urmatorii: Glaj Mihai, domnul Buhaianu, domnul Profesor Vasilache, domnul profesor Braicu, domnul Asultanei Ioan si multi altii."

"In momentul in care vrei sa construiesti ceva iti trebuie sa ai stiinta. A fost nevoie sa apara si carti romanesti despre aceste sporturi si asa am reusit sa scot manualul de baseball. Manualul se adreseaza si incepatorilor, dar si instructorilor, si antrenorilor. Este foarte bun si in cadrul scolilor. Sper ca in cateva luni sa pun pe piata si manualul de softball."

"Am dorit sa promovam copetitii europene, o cupa la nivel de cluburi, insa lipsa unui teren regulamentar ne-a privat de aceste competitii. Federatia de bassebal si federatia de softball, din Bulgaria au gasit mai multa intelegere din partea ministerului de acolo si au reusit sa realizeze patru terenuri regulamentare, care le-au permis sa organizeze Campionatul European din acest an. In anul acesta sper sa reusim si noi sa construim un teren de baseball, la Roman si unul de softball, la Dragasani."

"Planurile noastre de viitor sunt legate de realizarea unor terenuri de baseball si softball, care sa ne permita sa organizam competii ci campionate europene si  sa realizam califacarea in primele esaloane europene."
Logged

Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!